Industria e pemëve të imëta prezantoi suksesshëm në panairin Fruit Logistica

Industria e pemëve të imëta në Kosovë ka përfunduar me sukses pjesëmarrjen e saj në një nga panairet më të mëdha të bujqësisë në Evropë, Fruit Logistica, të mbajtur në Berlin, Gjermani. Ky panair është konsideruar si një nga ngjarjet më të rëndësishme për sektorin e prodhimit të freskët, duke sjellë bashkë tërë zinxhirin e vlerës për pemët e imëta.

Në këtë edicion të Fruit Logistica, industria e pemëve të imëta  nga Kosova ka pasur një prezantim të suksesshëm, duke prezantuar përmes standeve dhe duke tërhequr vëmendjen e vizitorëve të shumtë nga të gjitha vendet e botës. Kompanitë e pemëve të imëta që prezantuan me stand, Hit Flores, dhe BoostBerries si dhe kompanit vizitore si Berryland, B Eat Berries, BerryKode, 3dfactory, Agrium Fruits, dhe shoqata “Mjedra e Kosovës” ishin të pranishme në panair, duke treguar një diversitet të gjerë të produkteve dhe shërbimeve të tyre.

Pjesëmarrja e suksesshme në këtë panair ka sjellë rezultate të rëndësishme për industria e pemëve të imëta në Kosovë. Në total, u bënë mbi 500 kontakte të reja, duke hapur mundësi të reja për tregje dhe bashkëpunime të ardhshme. Interesi i shfaqur nga vizitorët për produktet dhe inovacionet e industria e pemëve të imëta ka bërë të mundur krijimin e lidhjeve të reja tregtare dhe ndërkombëtare, që do të ndihmojnë në rritjen e eksportit dhe promovimin e cilësisë së produktit të pemëve të imëta të prodhuar në Kosovë në tregjet globale.

Ky sukses ka shfaqur një potencial të madh për zhvillimin e mëtejshëm të industria e pemëve të imëta në Kosovë. Pjesëmarrja në Fruit Logoistica do të kenë një ndikim pozitiv në promovimin e imazhit të pemëve të imëta të prodhuara në Kosovë dhe në rritjen e përfshirjes së tyre në tregjet ndërkombëtare. Kjo do të jetë një mundësi e shkëlqyer për të rritur eksportet dhe për të hapur rrugë të reja për tregje të cilat do të sjellin përparim të rëndësishëm për ekonominë e vendit dhe për zhvillimin e sektorit bujqësor.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top