Author name: admin

Revolucioni në kultivimin e dredhëzave: Prodhimi gjatë gjithë vitit nën ndriçimin me LED

Kultivimi i dredhëzave ka qenë tradicionalisht i kufizuar në ciklet sezonale, por përparimet e fundit në teknologjinë e ndriçimit kanë hapur mundësi të reja për prodhimin gjatë gjithë vitit. Duke përdorur ndriçimin LED dhe teknikat inovative të kultivimit, fermerët tani mund të arrijnë induksion të vazhdueshëm të luleve, duke çuar në një sezon më të …

Revolucioni në kultivimin e dredhëzave: Prodhimi gjatë gjithë vitit nën ndriçimin me LED Read More »

Kultivimi i Dredhëzës në lesh të gurit

Pjesëmarrja në evente bujqësore në Holandë ofron një mundësi të shkëlqyer për të pasur një pasqyrë të afërt të tendencave dhe zhvillimeve në bujqësi, veçanërisht në fushën e kultivimit të pemëve të imëta. Më 11 dhe 12 janar përfaqësuesit e Shoqatës “Mjedra e Kosovës” morën pjesë në Konferencën e 12-të Ndërkombëtare të Pemëve të imëta …

Kultivimi i Dredhëzës në lesh të gurit Read More »

“Industria e Boronicës së Kosovës në ndjekje të trendeve globale”

Industria e boronicës në Kosovë ka shënuar një hap të rëndësishëm drejt zhvillimit dhe inovacionit. Per të qenë në hap me zhvillimet më të fundit në këtë sektor, përfaqësuesit e shoqatës nacionale “Mjedra e Kosoves”, po marrin pjesë në Shkollën e Boronicës e organizuar nga kompania më inovative e boronicave në botë Fall Creek nga …

“Industria e Boronicës së Kosovës në ndjekje të trendeve globale” Read More »

Konferenca ndërkombëtare e pemëve të imëta në Holandë: Mundësi për inovacion dhe rrjetëzim

Konferenca ndërkombëtare e pemëve të imëta, e organizuar nga Delphy në Holandë më 10 dhe 11 janar 2024, ishte një ngjarje e rëndësishme që mblodhi rreth 1000 pjesëmarrës nga e gjithë bota, përfshirë mbi 100 kompani ekspozuese të zingjirit të prodhimit të pemëve të imëta. Kjo konferencë shërbeu si një vend për rrjetëzimin, shkëmbimin e …

Konferenca ndërkombëtare e pemëve të imëta në Holandë: Mundësi për inovacion dhe rrjetëzim Read More »

NË PRAG TË KONFERENCËS SË 8-të TË MJEDRËS NË KOSOVË

Sezoni i mjedrës 2023 është ballafaquar me një pasiguri të konsiderueshme në treg, të shoqëruara nga ndikimi i ndryshimeve klimatike, veçanërisht në kultivimin e mjedrës. Situata aktuale shumë e vështirë, na detyron të vazhdojmë të jemi edhe më aktiv. Aftësitë tona konkurruese po vështirësohen sepse kostot, veçanërisht kostot e punës dhe mirëmbajtjes, po rriten. Konkurrenca …

NË PRAG TË KONFERENCËS SË 8-të TË MJEDRËS NË KOSOVË Read More »

PSE PO E ORGANIZOJMË FORUMIN BIZNESOR TË BORONICËS?

Ne jemi ndër vendet që kemi kushte të përshtatshme klimatike për prodhimin e boronicës, e përparësi e madhe është dritarja e prodhimit që e kemi gjatë muajit qershor, kur Evropa Perëndimore nuk ka prodhim. Sipas ekspertëve të kësaj lëmie, ne kemi ende një shans për të qenë furnizues atraktiv i boronicës për në Evropën Perëndimore. …

PSE PO E ORGANIZOJMË FORUMIN BIZNESOR TË BORONICËS? Read More »

Konferenca e 7-të e mjedrës në Kosovë, në nivel me konferencat evropiane

Konferenca e 7-të e mjedrës në Kosovë është konferenca më e madhe dhe më cilësorja që është organizuar ndonjëherë në sektorin e bujqësisë në vendin tonë. 400 pjesëmarrës nga vendi dhe rajoni morën pjesë në konferencën e mjedrës në Kosovë. Pikërisht në konferencën e mjedrës u paraqiten informacione të cilat po ndikojnë shumë në zhvillimin …

Konferenca e 7-të e mjedrës në Kosovë, në nivel me konferencat evropiane Read More »

Scroll to Top